Britse premier Gordon Brown flatert (bis)

De Britse premier Gordon Brown heeft zich opnieuw de ergernis van de familie van een gesneuvelde soldaat op de hals gehaald wegens een condoleancebrief. Deze keer ontving de vader van een in Afghanistan gedode soldaat pas twee jaar na de dood van zijn zoon een condoleancebrief.

De 21-jarige Jack Sadler kwam op 4 december 2007 bij een explosie in de provincie Helmand om het leven. Pas twee weken geleden ontving de vader van Sadler een handgeschreven brief van premier Brown, samen met een verontschuldigingsbriefje van een medewerker van Brown. Daarin stond dat de condoleancebrief door een administratieve fout zoveel vertraging had opgelopen.

De vader van Sadler kon er niet echt om lachen. "Dit is toch niet goed? Bijna twee jaar later en zelfs nog geen excuus van de premier zelf, enkel van zijn hulpje", klaagde Sadler op de BBC-radio. "Het laat zien hoe de huidige regering over onze soldaten denkt", besloot hij.

Een maand geleden was Brown al eens in opspraak gekomen, omdat hij in een rouwbeklag de naam van de gesneuvelde soldaat verkeerd had geschreven. De premier verontschuldigde zich daarop bij de moeder en weet de fout aan zijn slechtziendheid. Het gezichtsvermorgen van Browns rechteroog is zeer beperkt door een blessure die hij als kind opliep tijdens een rugbywedstrijd.