Eandis creëert volgend jaar 350 nieuwe banen

Eandis, dat verantwoordelijk is voor de verdeling van elektriciteit en gas in ons land, wil volgend jaar 350 mensen in dienst nemen. Dat is nodig voor de uitbouw van de elektriciteitsnetwerken die zijn aangepast aan zonne-energie.

De zogenoemde slimme elektriciteitsnetwerken zijn broodnodig voor de toekomst. Ze werken in twee richtingen: gebruikers nemen niet alleen stroom af, maar ze leveren ook stroom, bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen.

Het huidige stroomnetwerk in België is daarop niet voorzien en dus moeten er aanpassingen gebeuren. Dat vergt extra investeringen en extra personeel.

"We zoeken hoofdzakelijk mensen met een technische vorming en informatici, maar ook administratieve mensen", zegt voorzitter Geert Versnick (foto).

Eandis start ook met een proefproject met tien elektrische wagens en evenveel oplaadpunten. Die zullen ter beschikking worden gesteld van medewerkers die willen carpoolen van en naar het werk. "Dat zullen vooral mensen zijn die in de omgeving wonen van onze hoofdzetel, waar ook de oplaadpunten geplaatst zullen zijn. Het project is een test, maar ook een statement", aldus Geert Versnick.