Gent gaat het aantal fietsers exact tellen

Gent wil weten hoeveel fietsers er in de stad zijn. Daarom gaat de stad ze tellen met twee speciale telpalen. Die zouden er in het voorjaar komen, wellicht aan de Coupure en aan het Keizerspark, waar veel fietsers de stad inrijden.

Met de telpalen hoopt schepen Karin Temmerman (SP.A) preciezere cijfers te krijgen van het aantal fietsers. "Nu doen we ook al tellingen, maar die gebeuren manueel en slechts op één moment van de dag. Dat is moeilijk te extrapoleren. Ik denk dat het nog altijd goed is om exactere cijfers te hebben."

Op het scherm van de telpaal kan de Gentenaar aflezen de hoeveelste fietser hij is die er langsrijdt. Op die manier wil de stad niet alleen tellen, maar de fietsers ook een hart onder de riem steken. Gent haalt zijn inspiratie voor de telpalen in het buitenland.