Katholieken boos op dierenrechtenorganisatie

De recentste campagne van dierenrechtenorganistatie PETA is bij heel wat Amerikaanse katholieken in het verkeerde keelgat geschoten. Op de foto staat voormalig Playboy-model Joanna Krupa afgebeeld als een naakte engel. Daarbij worden haar intieme lichaamsdelen bedekt met een kruis.

PETA-campagnes veroorzaken vaak opschudding en met de recentste, de “Be an angel for animals”-campagne, is dat niet anders. Voor de nieuwe bewustmakingsactie ging voormalig Playboy-model Joanna Krupa uit de kleren. In de hoedanigheid van een naakte engel roept de Poolse iedereen op om niet langer dieren te kopen, maar ze te adopteren.

Door de foto staan heel wat Amerikaanse katholieken op hun achterste poten. De katholieke organisatie “Catholic League” noemt PETA zelfs dierenmoordenaars en zegt dat de organisatie christelijke symbolen uitbuit met de nieuwe billboards. “PETA heeft een lange en verwerpelijke reputatie in het uitbuiten van christelijke en joodse thema’s. Wie hen steunt, moet maar eens een les in ethiek krijgen”, besluit een boze woordvoerder.

Naakte engel Joanna reageert erg teleurgesteld op de harde kritiek. “Ik ben zelf katholiek, maar ik ben geschokt dat de “Catholic League” zich uitspreekt tegen mijn PETA-reclame. Ik doe wat de katholieke kerk zou moeten doen, het zinloos lijden van dieren stoppen, de kwetsbaarste die God maakte.”

lees ook