Positie van Dirk Wauters in het gedrang?

Groen! en Lijst Dedecker willen van Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (SP.A) meer uitleg over de positie van Dirk Wauters als gedelegeerd bestuurder van de VRT. Volgens De Morgen dringt de raad van bestuur van de openbare omroep aan op zijn ontslag.

De voorzitter en ondervoorzitter van de raad van bestuur zijn gisteren gaan praten met het kernkabinet van de Vlaamse regering. Volgens voorzitter Guy Peeters (SP.A) ging het over de VRT in het algemeen.

Maar volgens De Morgen zou de raad van bestuur aandringen op het ontslag van Wauters omdat het niet meer botert tussen Wauters en zijn directie, maar ook niet met de raad van bestuur en de politiek.

Bovendien krijgt Wauters de kritiek dat hij niet stevig genoeg bespaart en dat hij een gebrek aan visie heeft. Bart Caron van Groen! vraagt zich af of dat wel de echte redenen zijn. "Waarom moet de gedelegeerd bestuurder nu plotseling weg? Er waren weinig signalen dat het zo moest. Er is een soort van schimmenspel aan de gang dat onduidelijkheid en onrust veroorzaakt."

Groen! wil dat de mediacommissie bijeenkomt om de zaak te bespreken. Lijst Dedecker legt de schuld voor het conflict bij de raad van bestuur zelf en vindt dat die ontslag moet nemen.