Stevie Wonder is vredesambassadeur VN

De Amerikaanse zanger Stevie Wonder (59) is door de Verenigde Naties benoemd tot vredesambassadeur.

Wonder, die kort na zijn geboorte blind werd, leerde toch nog mondharmonica, piano en drums spelen en heeft al 25 Grammy Awards gewonnen. Hij is bekend van hits als "Superstition" en "You are the sunshine of my life".

Volgens Ban Ki-Moon van de VN kan de zanger een inspiratiebron zijn voor jonge mensen met een handicap. "Hij is het bewijs van wat je kan bereiken ondanks lichamelijke beperkingen."

"Wonder heeft zijn stem en zijn speciale relatie met het publiek altijd gebruikt om een betere wereld te creëren, om de mensenrechten te verdedigen en om het leven van minder fortuinlijke mensen aangenamer te maken", aldus Ban Ki-Moon.

Ook onder anderen acteur George Clooney en schrijver Paulo Coelho kregen eerder al de titel van VN-vredesambassadeur.