VRT-top vraagt duidelijk standpunt over Wauters

De VRT-top vraagt aan de Vlaamse regering en de raad van bestuur een duidelijk standpunt over de positie van gedelegeerd bestuurder Dirk Wauters. De directie reageert daarmee op berichten in de kranten.

De huidige onzekerheid is nefast voor de openbare omroep en zijn medewerkers, vindt de directie. Ze hypothekeert de uitwerking van het plan dat de toekomst van een sterke VRT veilig moet stellen.

De directie reageert daarmee op krantenberichten over Dirk Wauters. Volgens De Morgen heeft de raad van bestuur aangedrongen op zijn ontslag omdat zijn relatie met de directie en met de raad van bestuur verzuurd is.

"Dirk Wauters verdient de schandpaal niet"

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) bevestigt dat de voorzitter en ondervoorzitter van de raad van bestuur van de VRT gisteren met het kernkabinet hebben gepraat over de positie van Wauters.

"Ook morgen in de Vlaamse regering zal Wauters ter sprake komen, maar verder ga ik daar geen publiek standpunt over innemen", zegt Peeters, die betreurt dat het verhaal in de pers is gekomen.

"Wauters verdient het niet om in de pers aan de schandpaal genageld te worden, net zomin als de VRT het verdient problemen in de kranten uitgesmeerd te zien."