Zeven Oost-Europese dieven opgepakt in Kortrijk

Gisteravond en vannacht heeft de politie onder meer zeven Oost-Europese dieven opgepakt tijdens een grote controle-actie in de buurt van Kortrijk.

130 agenten, ambtenaren en douaniers controleerden de voorbije nacht de grensovergangen met Frankrijk, maar ze voerden ook controles uit langs alle grote wegen, in het station van Kortrijk, in rest van de binnenstad en op de luchthaven van Wevelgem.

Zulke grote controles gebeuren regelmatig in Kortrijk, om dievenbendes en drugskoeriers te ontmoedigen en het veiligheidsgevoel te verhogen. Dit keer zijn een Hongaarse en een Roemeense dievenbende opgepakt. Zij hadden inbrekersmateriaal op zak. Er werden ook twee Fransen opgepakt die drugs vervoerden, vier mensen zonder papieren en drie mensen die door de politie werden gezocht.

De politie kon ook twee personen die parkeermeters aan het openbreken waren, op heterdaad betrappen. Daarnaast waren er ook de gewone verkeerscontroles van de politie: zes mensen hadden te veel gedronken om nog met de auto te mogen rijden en twintig bestuurders kregen een boete voor verkeersovertredingen.