2 jaar met uitstel voor ontvoering eigen kinderen

De man die vorig jaar zijn drie kinderen naar het buitenland ontvoerde en er spoorloos verdween, is veroordeeld tot twee jaar met uitstel. De aanklager had een strengere straf gevraagd, maar de rechtbank hield rekening met verzachtende omstandigheden.
Cornelius Otto bij zijn arrestatie in Portugal

Cornelius Otto nam op 4 januari 2008 tijdens zijn bezoekrecht zijn drie dochters van 7, 10 en 14 jaar mee uit Deurne en vertrok naar het buitenland. Met een mobilhome reden ze naar Portugal. Negen maanden lang liet hij niets meer van zich horen en werd hij internationaal opgespoord.

In september vorig jaar vond de Portugese politie de kinderen terug na een tip in het kader van een televisieprogramma. Otto werd opgepakt en aan ons land uitgeleverd. De drie kinderen waren ongedeerd. Volgens de Portugese kinderbescherming leefden de man en zijn kinderen van geld dat ze bedelden.

De aanklager had een strengere straf gevraagd, vijf jaar effectief, maar de rechtbank hield rekening met verzachtende omstandigheden, zoals het blanco strafblad van de vader. De moeder van de kinderen reageert ontgoocheld op de uitspraak.