Ave Michel Daerden!

Michel Daerden, momenteel minister van Pensioenen, heeft zich samen met zijn dochter uitgebreid laten fotograferen voor het Franse weekblad Paris Match. In de fotoreportage is Daerden te zien als Julius Caesar, weliswaar in hedendaagse klederdracht, en zijn dochter Aurore, als een “echte” Cleopatra.

Daerden geeft toe dat hij zich geamuseerd heeft. “Ik ben mij altijd bewust geweest van de rol die vrouwen gespeeld hebben in het leven van mannelijke politici. Ook in mijn leven waren er zo’n vrouwen. Zij hebben mij veel gegeven en ik heb hen een beetje teruggegeven”, aldus Daerden op lalibre.be.

Gezag en autoriteit

De foto’s laten alvast weinig tot de verbeelding over. Weelde, wulpsheid en onderdanigheid staan centraal. Fotografe Alexis McDrew zegt op lalibre.be: “Het idee was uit te beelden hoe Julius Caesar vandaag zou zijn, met zijn keizerlijke entourage in zijn nabijheid. Een soort ‘Papa’ met al zijn gezag en autoriteit in hem, ondanks een fysiek die geen leiderschap uitstraalt.”

In ieder geval komt de publiciteitsstunt op het juiste moment. Volgende week start RTBF immers met "De XII Werken van Michel Daerden".

lees ook