Centrum voor Jonge Kind Ganshoren veroordeeld

Zeven werknemers van het Centrum voor het Jonge Kind in Ganshoren moeten opnieuw in hun vroegere baan aan de slag kunnen. Dat heeft de arbeidsrechter in kort geding beslist.

Tot juni werden er in het Centrum voor het Jonge Kind kinderen tot 12 jaar oud opgevangen die door problemen niet thuis konden blijven. Maar de directie stopte op een bepaald moment met de leefgroep voor crisisopvang.

De directie en het personeel hadden namelijk ruzie gekregen en de werknemers klaagden over onwerkbare dienstroosters en onvoldoende personeel.

Na het opdoeken van de leefgroep bood de directie het personeel naar eigen zeggen aan om over te stappen naar de gewone kinderopvang. Volgens de vakbonden moesten de tien betrokken werknemers sinds juni verplicht aanwezig zijn op de dienst, zonder dat ze hun werk konden uitvoeren.

Zeven werknemers stapten daarom naar de arbeidsrechtbank en krijgen nu gelijk. De directie noemt de uitspraak onbegrijpelijk en zegt dat de werknemers uit zijn op een forse opzegvergoeding.