Clouseau speelt 100e concert in Sportpaleis

Vanavond heeft de Vlaamse popgroep Clouseau voor de 100e keer een avondvullende show gegeven in het Sportpaleis in Antwerpen. Clouseau gaf er de aftrap van zijn 10e concertreeks, "Clouseau 10x10".

Voor de fans zijn de concerten in het Sportpaleis in december een vaste traditie geworden. Van bij de eerste noten zit de sfeer er al helemaal in.

Tijdens het concert spelen Koen en Kris Wauters de grootste Clouseau-hits, maar dit jaar worden die afgewisseld met nummers uit hun nieuwe cd "Zij aan zij", het tiende studioalbum van de groep.

"We draaien al lang genoeg mee om veel nummers te hebben, maar 't is toch tof om een nieuwe plaat te kunnen spelen", zegt Kris Wauters. "Dat is heel verfrissend, ook voor de mensen."

Elke avond kunnen meer dan 17.000 fans het concert bijwonen. De groep koos ervoor om het podium dit jaar opnieuw in het midden van het Sportpaleis te plaatsen. Doordat er verschillende catwalks tussen het publiek komen, kunnen meer dan 1.000 mensen op de eerste rij staan.

Het succesverhaal van Clouseau in het Sportpaleis

Clouseau stond voor het eerst in het Sportpaleis in 1999 als verrassingsact op de Night of the Proms. Een jaar later verkochten ze de concerttempel twee keer uit met het avondvullend programma "Clouseau en orkest".

In 2001 volgde dan "Clouseau Speciale Editie I", zonder orkest. De show was een groot succes en de groep keerde daarna jaarlijks terug naar Antwerpen. Clouseau probeert elk jaar origineel uit de hoek te komen, met een nieuwe podiumopstelling en herwerkte oude nummers.

"We dachten dat we met ons gat in de boter waren gevallen, toen we in 2000 de allereerste keer hier mochten spelen. We hadden toen niet gedacht dat er het jaar nadien een herhaling zou komen, laat staan dat we dat dan tien keer op rij mochten doen", zegt Koen Wauters.

Ondertussen lokte de groep al anderhalf miljoen mensen naar het Sportpaleis. Dit jaar zijn er zeven concerten gepland. In 2007 stond de groep maar liefst 18 keer in het Sportpaleis met "Clouseau 20". Ze vierden toen de 20e verjaardag van de groep.

  • 2000: Clouseau en Orkest
  • 2001: Clouseau speciale editie I
  • 2002: Clouseau speciale editie II
  • 2003: Clouseau in 't midden
  • 2004: Clouseau vanbinnen
  • 2005: Clouseau in 't lang
  • 2006: Clouseau in 't dubbel
  • 2007: Clouseau 20
  • 2008: Clouseau Crescendo
  • 2009: Clouseau 10x10