De nieuwe Lady Di heet Katie Price

Is er nog iets van Katie Price wat de Britten niet weten? Price, vroeger bekend als Jordan, Engelands meest uitbundig geproportioneerde ex-Page Three Girl, leeft haar leven voor de camera’s. En de camera’s en het Britse publiek love her!

Price heeft de hoofdrol in 9 series van haar eigen reality tv-shows, trakteert de tabloids op een eindeloze reeks “exclusieven” en heeft een wekelijkse column in het roddelblad OK!. Daarnaast schreef ze 3 autobiografieën. Nou ja, schreef. “Ik heb het niet eens gelezen, laat staan dat ik het zelf geschreven heb”, zei ze over de eerste.

En toch zijn er nog geheimen. In “I'm a celebrity...Get me out of here”, een soort Big Brother in de Australische jungle, onthulde ze de 4e dag wat 9 tv-series, 3 autobiografieën en een wekelijkse column genegeerd hadden. “Ik kan geen boeren laten”, informeerde ze de andere celebs. “Nooit gekund”.

Humor en no nonsense-kijk

Het is een precair, symbiotisch bestaan. Price kan niet zonder de roddelpers en voor de Britse bladen vult ze de vacature die prinses Diana open had gelaten. Toen ze in 2004 voor het eerst meedeed met “I'm a celebrity...Get me out of here”, heette ze Jordan, was ze het domste blondje van het land en een mediafenomeen dat haar natuurlijke einde genaderd leek te hebben.

In de jungle begon ze een affaire met een andere has been, de zanger Peter Andre. Samen deelden ze een voorkeur voor onverbloemd taalgebruik waarmee ze elkaars anatomie bespraken en een onnatuurlijk verkregen, diepbruine huidskleur. “Alsof”, zei ooit iemand, “ze te lang in de thee gedoopt zijn”.

“Get me out of here” had een onverwacht positieve invloed op haar reputatie. Price werd herontdekt. Ze bleek authentiek -borsten daargelaten- en in bezit van zelfkennis, humor en een no nonsense-kijk op het leven.

Huwelijk met Peter Andre

Soms is een stel meer dan het totaal van zijn onderdelen. Wat voor David en Victoria Beckham geldt en voor Brad Pitt en Angelina Jolie, gold ook voor Katie Price en Peter Andre. Miljoenen leefden mee met de dagelijkse banaliteiten, intimiteiten, feesten en ruzies van Katie en Peter. Het was een belangstelling die Price kundig aanwakkerde en exploiteerde. Je vergaart niet bij toeval £ 35 miljoen.

Twee weken geleden keerde ze terug naar “I’m a celebrity...Get me out of here” in Australië. Haar huwelijk met Andre was (voor de camera’s natuurlijk) op de klippen gelopen en haar imago had er onder geleden. In de weddenschap om de sympathie van het publiek had Andre aan het langste eind getrokken.

Anussen van kangoeroes eten

Price hield het 7 dagen in de realityshow vol. Iedere dag hadden de kijkers haar aangewezen als de kandidate die de zwaarste opdrachten moest uitvoeren. Er werden kakkerlakken over haar uitgestort, ze werd tunnels ingestuurd waar ratten huisden en kreeg anussen van kangoeroes voorgeschoteld. “Waaraan heb ik het verdiend aars te moeten eten?” Waarna Price zich verontschuldigde zich “truttig” gedragen te hebben jegens Andre en een punt zette achter haar verhouding met een kooivechter.

Het Great British Public mag dan niet in vergevingsgezinde stemming zijn, het is nog lang niet op haar uitgekeken.

Lia van Bekhoven

lees ook