Doodrijder niet aansprakelijk voor ongeval

De man die twee jaar geleden een meisje van 18 doodreed op de Antwerpsesteenweg in Gent, is vrijgesproken voor het ongeval. Hij is wel veroordeeld voor het vluchtmisdrijf achteraf.

Uit het verslag van de deskundige bleek dat het meisje voorrang had moeten geven aan de auto, maar dat ze de drukke steenweg toch overstak. En ook de rechter besloot dan dat er een duidelijk aanwijsbare fout bij het slachtoffer aan de basis lag van het ongeval.

De autobestuurder heeft wel een straf gekregen voor het vluchtmisdrijf na het ongeval. Hij kreeg 18 maanden cel, bijna 3.000 euro boete en een rijverbod van 4 jaar.

De familie was ontgoocheld over de uitspraak van de rechter, al waren er altijd al twijfels over de aansprakelijkheid van de autobestuurder. Omdat de familie nu ook geen schadevergoeding krijgt, gaat ze wellicht beroep aantekenen tegen het vonnis.