Gaat Touring nu toch reorganiseren?

Mobiliteitsorganisatie Touring heeft zijn reorganisatieplannen opnieuw bovengehaald. Midden oktober kondigde het bedrijf dit voor een eerste keer aan, maar in overleg met de vakbonden werden de plannen toen opgeschort.

Touring wil de sleepactiviteiten, de garage en het bijbehorende magazijn met wisselstukken niet langer in eigen beheer houden. "We hebben beslist die intentieverklaring opnieuw te activeren. In het dossier is bijna geen beweging mogelijk", klinkt het bij Touring, waar volgende week een ondernemingsraad op het programma staat.

Het bedrijf stelt ook zijn klanten gerust. "De sleepdiensten worden nu al voor meer dan de helft door externen gedaan. Bovendien kunnen 90 procent van de pannes door de pechverhelper worden opgelost. Deze dienst wordt verder uitgebreid en gespecialiseerd", aldus Touring.

Bij de sleepdienst, de garage en het magazijn werken ongeveer 65 mensen. Wat er met hen moet gebeuren, zal afhangen van de sociale onderhandelingen. In totaal werken er bij Touring 700 mensen.