Herdenking moord Kitty Van Nieuwenhuysen

In Lot is een korte herdenkingsplechtigheid gehouden voor de tweede verjaardag van de moord op de 23-jarige agente Kitty Van Nieuwenhuysen. Zij werd door gangsters neergeschoten toen zij samen met een collega tussenkwam bij de diefstal van een vrachtwagen.

Bij de plechtigheid was het voltallige korps van Beersel aanwezig naast familieleden en vrienden, vertegenwoordigers van het gemeentebestuur en een delegatie van de politie van Leuven vanwaar Kitty Van Nieuwenhuysen afkomstig was en waar haar vader nu werkt.

Tijdens de plechtigheid legden alle aanwezigen een witte roos neer aan het monument dat ter nagedachtenis van de agente werd opgericht. Nadien werd haar graf in Kessel-Lo bezocht.

Burgemeester Hugo Casaer (CD&V) stelde dat de dood van Van Nieuwenhuysen geleid heeft tot een verbetering van de bescherming van de agent tegen geweld. Hij loofde ook de vorige minister van Justitie Jo Vandeurzen (CD&V), omdat die er enkele maanden geleden in slaagde een van de drie opgepakte verdachten in de cel te houden toen die door procedurefouten dreigde te worden vrijgelaten.