Herstructureringsplan Opel eerst naar EU

De ministers van Economie uit de Europese Opel-landen hebben afgesproken dat het herstructureringsplan van General Motors eerst door de Europese Commissie wordt onderzocht, vooraleer ze beslissen over eventuele staatssteun voor Opel.

General Motors wil 2,7 miljard euro staatssteun om Opel in Europa te saneren. Zelf zou het 0,6 miljard euro investeren.

Bij Opel in Antwerpen is een werkgroep klaar met een alternatief toekomstplan. Volgens de bonden is dat positief voor de fabriek.  Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) blijft voorzichtig, volgens hem zit Antwerpen nog steeds "in de gevarenzone".

Nick Reilly (foto), de topman voor de Europese operaties van GM, wil er zich nog niet over uitspreken. Reilly heeft wel gezegd dat het herstructureringsplan pas rond nieuwjaar klaar zal zijn. De werknemers van de fabriek in Antwerpen zullen dus nog enkele weken langer moeten wachten op nieuws over de toekomst van de vestiging.