Het zit de Sint niet altijd mee

Het leven van de Sint is niet altijd even gemakkelijk. Overal liggen er problemen op de loer. En dan heeft hij nog geluk dat het niet sneeuwt.

Toen hij zich eergisteren aanmeldde in het Nederlandse Gendringen kwam hij met zijn mini-voertuig vast te zitten in de modder. Terwijl de kinderen op hooguit 15 meter van hem joelend zaten de wachten, moesten 3 mannen hem uit zijn benarde situatie redden. Ze droegen hem op een stoel naar drogere oorden. Zo werd tenminste zijn kleed niet vuil.

Treinconducteur

Alsof dat nog niet genoeg was, werd de Sint ’s avonds in Zeist beroofd van een lading chocoladelekkers. Nadat de Sint en zijn knechten uit een auto gestapt waren, werden ze omsingeld door een zestal jongeren. Zij eisten de zak vol chocoladeletters op. De daders zijn momenteel nog niet opgepakt.

Gisteren veroorzaakten dan weer zijn Pieten problemen. Of eerder de treinconducteur die de abonnementen van de Pieten moest controleren. De conducteur slaagde er niet in de 2 treinreizigers te identificeren vanwege de schmink. Ze werden onmiddellijk uit de trein gezet. Het Sinterklaasfeest in Lelystad moest hierdoor worden uitgesteld.

lees ook