Movetis meteen de beste van de klas

Het aandeel van Movetis is vanochtend sterk geopend op Euronext in Brussel. Het biofarmabedrijf dat voor het eerst verhandeld wordt, steeg het sterkst van alle aandelen, met meer dan 5%.

"Ik had 3 jaar geleden bij de oprichting van het bedrijf nooit gedacht dat ik hier zou staan en de openingsbel zou luiden", zei CEO Dirk Reyn bij de opening van de beurs. Voorzitter Staf Van Reet noemt het "een grote dag voor een klein bedrijf".

De beursgang van Movetis is de eerste van een farmabedrijf sinds het uitbreken van de crisis. Het is ook de grootste beursintroductie sinds die van Ablynx in 2007.

Het bedrijf, dat binnenkort een middel tegen chronische constipatie bij vrouwen op de markt brengt, haalt met de beursgang 97,75 miljoen euro op. Experts verwachten dat ook andere farmabedrijven de stap zullen wagen. Zo zou ook Cardio3 Biosciences in 2010 naar de beurs willen gaan.