Nepalese ministers bijeen op 5.000 meter

In Nepal hebben de lokale ministers een bijeenkomst gehouden op de Mount Everest op meer dan 5.000 meter hoogte. Met de stunt willen ze meer aandacht vragen voor de opwarming van het klimaat, net voor de klimaattop in Kopenhagen.

De 21 ministers zaten in totaal een halfuurtje bijeen, sommigen met een zuurstofmasker. In die tijd keurden ze een resolutie goed over klimaatverandering. Daarna vertrokken ze opnieuw met een helikopter.

Voor minister van Milieu Thakur Prasad Sharma is het meer dan een publiciteitsstunt. "Wereldwijd smelten de gletsjers door de opwarming van de aarde. We willen gewoon de aandacht vestigen op dat belangrijke probleem."

De hele trip werd betaald door een groep van privéorganisaties, ook uit de toeristische sector. In oktober was er al eens een soortgelijk evenement onder water voor de kust van de Malediven.