Obama steekt kerstboom in Witte Huis aan

De Amerikaanse president Barack Obama heeft - zoals de traditie in het Witte Huis het voorschrijft - de lichtjes van de kerstboom aangestoken. Vorige week volbracht Obama een ander ritueel in het Witte Huis. Toen verleende hij de traditionele gratie aan de Thanksgiving-kalkoen.

Gisteren zette Obama de traditie voort die in 1923 ingesteld werd door president Calvin Coolidge. Samen met zijn vrouw en dochters drukte hij op de knoppen van de kerstverlichting in het Witte Huis.

"Deze avond gaan onze gedachten en gebeden naar de mannen en vrouwen die de feesten ver van huis moeten doorbrengen, naar de moeders en vaders, de zonen en dochters van onze soldaten die elke dag hun leven riskeren voor onze veiligheid", zei Obama, die enkele dagen geleden aankondigde nog 30.000 extra troepen naar Afghanistan te sturen.

"Laten we ook die mensen herdenken die hun werk, hun huis of een dierbare verloren", zo verklaarde hij nog op de korte plechtigheid.