Post verwerkte al 150.000 brieven aan de Sint

Nog twee nachten en Sinterklaas komt langs. De Post heeft dit jaar al 150.000 brieven behandeld die gericht waren aan de Sint. "Zelfs volgende week verwachten we nog zowat 50.000 brieven", zegt woordvoerder Fred Lens.

De Sint heeft zelfs een officieel adres: Paradijsstraat 1, 0612 Hemel. Geen nood voor wie dit adres niet kent: de goedheilige man ontvangt alle zendingen.

In een automatisch sorteercentrum krijgen de brieven voor Sinterklaas de juiste bestemming. "De Nederlandstalige brieven worden er van de Franstalige gescheiden en gesorteerd in functie van adresvermelding", zegt Fred Lens.

Als de afzender bekend is, volgt een antwoord. "Sinterklaas beantwoordt via De Post elk kind en stuurt een verrassing, vanaf de week na zijn feest", klinkt het.