Recensenten in VS kiezen voor Clooney

De Amerikaanse vereniging van recensenten, National Board of Review (NBR), heeft "Up in the air" uitgeroepen tot beste film van het jaar. De prijzen van de NBR zijn een eerste graadmeter in de race naar de Oscars.

De voorbije jaren werden "No country for old man" en "Slumdog millionaire" uitgeroepen tot beste film bij de NBR. Enkele maanden later wonnen die films ook de Oscar voor beste film.

George Clooney vertolkt de hoofdrol in "Up in the air" van Jason Reitman, de zoon van Ivan Reitman, de maker van "Ghostbusters". De film kreeg ook de prijs voor beste acteur (Clooney), beste vrouwelijke bijrol en beste bewerkt scenario.

Clint Eastwood werd door de leden van de NBR uitgeroepen tot beste regisseur van het voorbije jaar met "Invictus". Er waren ook prijzen voor de films "An education", "The messenger", "Up" en "The cove".