Soldaat & acteur Richard Todd is overleden

De Ierse acteur Richard Todd is op 90-jarige leeftijd overleden in zijn slaap. Todd begon zijn carrière in 1937 in de film "Good morning, boys" en was twee jaar geleden nog te zien in de tv-serie "Heartbeat".

Todd maakte deel uit van het regiment Britse soldaten dat met een parachute deelnam aan de invasie van de geallieerden in Normandië. In 1962 speelde hij mee in de Hollywoodadaptatie van D-day: "The longest day".

In 1978 was Richard Todd te zien in "The big sleep" met Robert Mitchum. De laatste decennia kreeg Todd gastrollen in verschillende televisieseries, onder meer in "Holby city", Midsomer murderers" en "Doctor Who".

In 1993 werd Todd geridderd door de koningin. De acteur is in de nacht van woensdag op donderdag overleden in zijn slaap in zijn huis in Grantham.