Tientallen doden bij aanslag in Pakistan

In de Pakistaanse stad Rawalpindi zijn ten minste 36 mensen omgekomen bij een aanval van rebellen op een moskee. Dat gebeurde vlak bij het hoofdkwartier van het Pakistaanse leger.

Vanochtend is een groep gewapende mannen de moskee binnengevallen. Er werd in het rond geschoten en twee aanvallers zouden zichzelf opgeblazen hebben, waarna het dak van de moskee is ingestort.

Volgens de regering zijn er nu al zeker 36 mensen omgekomen. Onder hen zijn zes Pakistaanse officieren. Het leger heeft de buurt afgegrendeld. 

De moskee ligt vlak bij het legerhoofdkwartier en wordt dan ook veel gebruikt door militairen. Wellicht zijn de aanvallers moslimextrermisten zoals de taliban die nu al maandenlang slag leveren met het leger.

De militairen hebben de voorbije maanden twee belangrijke gebieden aan de grens met Afghanistan heroverd op de taliban. Die slaan dan terug met spectaculaire aanslagen elders in het land.

In oktober is een groep rebellen het militaire hoofdkwartier zelf binnengevallen. Bij de daarop volgende gevechten zijn in totaal 19 mensen omgekomen.