Voet vooruit, ik zie je graag

Volgens de Britse professor Geoffrey Beattie onderschatten we de geheime taal van voeten. Zeker in het liefdesspel tussen mannen en vrouwen. Vooral vrouwen geven met hun voeten vaak duidelijke signalen of ze een man al dan niet zien zitten. Volgens het onderzoek van Beattie, die lesgeeft aan de universiteit van Manchester, blijken de meesten zelfs niet te beseffen dat ze ook met hun voeten voorkeuren aangeven.

Toch, een vrouw die een man interessant vindt, zal eerder geneigd zijn haar voet van zich af te bewegen. Haar benen komen hierdoor iets meer “open” te staan. Wanneer ze de man echt niets vindt, zal ze sneller haar voeten kruisen, dus ook de benen, of haar benen blijven recht onder haar lichaam.

Mannen daarentegen sturen met hun voeten dan weer geen signalen uit op liefdesvlak.

Dat we zo weinig rekening houden met het voetgedrag van een ander is omdat we nauwelijks aandacht hebben voor onze eigen voeten. “Juist daardoor zijn ze veel eerlijker”, aldus Beattie op Telegraph.co.uk.

lees ook