Zeker 100 doden bij een explosie in Rusland

In Rusland zijn zeker 100 mensen om het leven gekomen bij een explosie in een nachtclub in de stad Perm. Het dodental kan nog oplopen. Het zou niet gaan om een aanslag maar om een ongeval met vuurwerk.

Het blijft onduidelijk wat er precies gebeurd is in een nachtclub in Perm, een stad op zo'n 1.200 kilometer van Moskou, aan de voet van de Oeral, de aardrijkskundige grens van Europa.

Volgens de laatste berichten is er iets fout gegaan met vuurwerk, en heeft dat de explosie veroorzaakt. Daarvoor was er gevreesd voor een terroristische aanslag, want een week geleden nog vielen er 30 doden bij een aanslag op de sneltrein van Moskou naar Sint-Petersburg. Die werd opgeëist door een onbekende islamitische terreurgroep. Nu zou het dus om een vuurwerkramp gaan en niet om een aanslag.

Het Russische persbureau bevestigt dat er zeker 100 doden zijn, maar dat aantal kan nog oplopen, er zouden zo'n 200 mensen in de club aanwezig zijn geweest.