109 doden bij explosie in Russische nachtclub

De Russische politie heeft de eigenaar en de manager van de nachtclub in Perm opgepakt, waar afgelopen nacht 109 doden en 130 gewonden vielen bij een brand. De politie vermoedt dat de brand is veroorzaakt door onvoorzichtig gebruik van vuurwerk, maar in een eerste verhoor heeft de eigenaar dat ontkend.

Kort na middernacht brak een felle brand uit die ontstond tijdens een vuurwerkshow. Er waren op dat moment zo'n 240 mensen aanwezig in de nachtclub. De aanwezigen probeerden weg te komen, maar het pand had maar 1 uitgang en geen vensters. 

Per is een stad op zo'n 1.200 kilometer van Moskou, aan de voet van de Oeral, de aardrijkskundige grens van Europa.

Gisteren werd even gevreesd voor een terroristische aanslag, want een week geleden nog vielen er 30 doden bij een aanslag op de sneltrein van Moskou naar Sint-Petersburg. Die werd opgeëist door een onbekende islamitische terreurgroep.