"New moon" is ook in ons land een echte hype

Bijna 450.000 Belgen zijn al gaan kijken naar de film "New moon", de tweede film uit de "Twilight"-reeks die nog maar 2 weken in de bioscoopzalen loopt. Ter vergelijking: de Vlaamse film "De helaasheid der dingen" kreeg na 2 maanden 400.000 bezoekers.

De vampierenfilms gebaseerd op de boeken van de Amerikaanse Stephenie Meyers zijn vooral bij jonge meisjes een echte hype. Zij vallen naar eigen zeggen vooral voor de romantische verhaallijnen en voor de knappe hoofdacteurs. 

"New moon" gaat over de confrontatie tussen een verliefde vampier (Robert Pattinson) en een verliefde weerwolf (Taylor Lautner) die vechten om de liefde van een meisje (Kristin Stewart).

Van de boeken van Meyer zijn al meer dan 85 miljoen exemplaren verkocht. Ook de twee volgende boeken worden zeker verfilmd.

Lees hier onze recensie van "New moon".