Honderd Griekse jongeren opgepakt

In de Atheense voorstad Keratsini zijn zo'n honderd jongeren opgepakt. Volgens de Griekse politie waren ze van plan om morgen rellen te schoppen bij de herdenking van de 15-jarige jongen die vorig jaar tijdens rellen gedood werd door een politiekogel.

De Helleense politie vond vandaag in Keratsini een schuilplaats met onder meer mokers, gasmaskers en flessen voor molotovcocktails. Bij de inval pakte de politie 20 jongeren op en daarna nog eens tientallen die met stenen begonnen te gooien.

De dood van Alexandros Grigoropoulos leidde vorig jaar tot weken van felle betogingen en rellen in vele Griekse steden. Even leek het land op de rand van een sociale revolutie te staan. Met de herdenking van morgen vreest de politie opnieuw onrust. Er worden immers 150 buitenlandse anarchisten verwacht dit weekend in de hoofdstad

De regering voert een "zero tolerance"-beleid in, om zo een herhaling van de vernielingen te voorkomen. Daarom is er een enorme politiemacht op de been. De familie van de tiener heeft al opgeroepen tot kalmte.