Kaartjes voor Ros Beiaard zijn de deur uit

In Dendermonde zijn de kaartjes voor de ommegang van het Ros Beiaard allemaal uitverkocht. Honderden mensen brachten de nacht door aan het stadhuis in de hoop een kaartje op de tribune te bemachtigen. Alle kampeerders gingen uiteindelijk ook met het felbegeerde ticket naar huis.

De omgang van het Ros Beiaard is voor de Dendermondenaars het hoogtepunt van het komende jaar. Want het ros doet maar om de tien jaar zijn ronde. De mooiste plek om de ommegang te bewonderen is op de tribune aan de Grote Markt. De kaartjesverkoop voor die felbegeerde plaatsen startte vanochtend om 9 uur, maar heel veel mensen namen het zekere voor het onzekere en vatten gisteren al post aan het stadhuis.

"Vanaf gisterochtend waren de eerste gegadigden al aan de poorten van het stadhuis", zei burgemeester Piet Buyse vanochtend. "Rond middernacht waren het er een vijfhonderdtal, nu staan er al een achthonderdtal mensen. De belangstelling is echt massaal." Het wachten werd uiteindelijk ook beloond: iedereen ging met een ticket naar huis. En het was nog een gezellige dag, zegt burgemeester Buyse. 

De ommegang vindt plaats op 30 mei volgend jaar. De kaartjes voor de hoofdtribune kostten 50 euro. De verkoop voor zitplaatsen in de andere tribunes loopt nog en ook de staanplaatsen op het parcours zijn nog te koop.