Koen Vanmechelen naar Klimaattop

De Belgische kunstenaar Koen Vanmechelen gaat naar de Klimaattop in Kopenhagen. Hij is uitgenodigd door de Uchronians van Jan Kriekels (Jaga) en zal er op 10 december een toespraak geven.

Vanmechelen is als beeldend kunstenaar vooral bekend van zijn Cosmopolitan chicken project, een kruisingsproject tussen alle kippenrassen ter wereld.

Via zijn projecten legt Vanmechelen verbanden tussen wetenschap, kunst en ethische kwesties. Wat hij in Kopenhagen zal vertellen wil de kunstenaar niet kwijt. "Ik zal me zeker niet laten verleiden tot politieke uitspraken, maar bekijk de klimaatsverandering vanuit een compleet andere hoek", zei hij in Het Nieuwsblad.

Momenteel is Vanmechelen ook te gast op de kunstbeurs Lineart. Zijn werk "Mechelse redcap" is het campagnebeeld van de beurs. Vanmechelen nam dit jaar deel aan de Biënnale van Venetië en zijn werk was ook te zien op kunstbeurzen in Brussel, Tokyo en Peking.

Uchronia is een innovatieve denktank die een brug wil slaan tussen materialiseme en spiritualiteit. Ze zijn in Kopenhagen aanwezig met een vrachtwagen een boot, de Uchronian Ark.