Oprichter Parmalat heeft kunst verborgen

De Italiaanse politie heeft negentien kostbare kunstwerken weggehaald uit geheime opslagplaatsen van Calisto Tanzi (foto). Tanzi is de oprichter van het zuivelconcern Parmalat, dat in 2003 bijna failliet ging door fraude.

De kunstwerken zouden meer dan 100 miljoen euro waard zijn. Het gaat om werken van onder anderen Picasso, Van Gogh, Degas en Monet.

Stefano Strini, de schoonzoon van Calisto Tanzi wiens vrouw de kunstwerken moest bewaken voor haar vader, wordt vervolgd voor heling en medeplichtigheid, net als een andere persoon van wie de identiteit niet bekend is.

De zaak-Parmalat was een van de grootste financiële schandalen in Europa. Tanzi werd eind 2008 veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar. Hij tekende beroep aan tegen zijn veroordeling en is nu vrij, in afwachting van zijn beroep.