Van der Weyden lokt veel bezoekers

De tentoonstelling "Rogier van der Weyden 1400-1464 - De passie van de meester" heeft meer dan 150.000 mensen naar M (Museum Leuven) gelokt. Morgen sluit de expo de deuren.

"De bezoekersaantallen overtroffen de verwachtingen. De tentoonstelling lokte gemiddeld 13.800 bezoekers per week. De helft van de tentoonstellingstijd was uitverkocht", aldus de organisator. Er hebben al 151.751 mensen een bezoek gebracht aan de expo.

De expo heeft heel wat Nederlanders, Fransen en Duitsers over de vloer gekregen. Een derde van de bezoekers bezocht de tentoonstelling in groepsverband. "Niet alleen het verenigingsleven voelde zich aangesproken, ook schoolgroepen uit het lager en het secundair onderwijs werden geboeid door Rogier van der Weyden", aldus de organisator.

De expositie loopt sinds eind september en toont meer dan 100 stukken uit 58 collecties in binnen- en buitenland. De opening van de tentoonstelling betekende ook de start van het nieuwe museum M, in twee gerenoveerde panden in Leuven.