Wegcontroles in West- en Oost-Vlaanderen

De politie in de provincies West- en Oost-Vlaanderen houdt vanavond en vannacht opnieuw grootschalige alcoholcontroles. De "Verkeersveilige Nacht", een initiatief van de Oost-Vlaamse gouverneur André Denys (Open VLD), is dit jaar aan zijn twaalfde editie toe.

De campagne wordt bewust georganiseerd bij het begin van de Bob-campagne, die nog loopt tot 11januari 2009. Ook de verkeersveilige nacht wil de mensen te informeren over het feit dat veilig rijgedrag en het gebruik van alcohol niet samengaan.

Alle 29 Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren. Ook de federale wegpolitie zal dat weekend extra controles houden. December is, na juni, de maand met de meeste dodelijke ongevallen. Ook in West-Vlaanderen worden er controles gehouden.