Wordt het Rutten, De Croo of Keulen?

Vandaag eindigt de eerste ronde van de voorzittersverkiezingen bij Open VLD. Sinds vorige week vrijdag kunnen de 70.000 leden van de partij hun stem uitbrengen. Ze kunnen kiezen tussen drie kandidaten: Gwendolyn Rutten, Alexander De Croo en Marino Keulen.

De kandidaat-voorzitters presenteren zich in een trio aan hun kiezers. De Croo wordt bijgestaan door Vincent Van Quickenborne en Patricia Ceysens. Rutten vormt een team met Dirk Sterckx en Dirk Van Mechelen. En Keulen bundelt de krachten met Annick De Ridder en Yves Deswaene. 

De voorbije weken konden de partijleden stemmen via de computer, vanochtend kon er op verschillende plaatsen ook echt gestemd worden, in de garage van vicepremier Guy Vanhengel, bijvoorbeeld.

De uitslag van de verkiezingen wordt vanavond rond 17 uur verwacht. Als geen van de kandidaten meer dan 50 procent van de stemmen haalt, komt er een tweede ronde. Alexander De Croo heeft alvast gezegd dat hij zich achter Rutten schaart als hij het zelf niet haalt in de eerste ronde.