Hits van Shaffy zijn hype in Nederland

Het overlijden van Rames Shaffy heeft de verkoop van zijn muziek in Nederland een flinke boost gegeven. De zanger staat maar liefst 8 keer in de top 100 van best verkochte singles deze week.

"Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder" komt binnen op een 9e plaats. "Laat me" staat op 16 en "Pastorale" op 28. Verder in de lijst staan ook nog "Sammy", "Wij zullen doorgaan", "'t Is stil in Amsterdam" en "Shaffy cantate". Ook de cover "Laat me / Vivre" van Alderliefste met Ramses Shaffy en Liesbeth List staat in de lijst.

In de Nederlandse Single Top 100 worden ook de downloads van oude nummers meegeteld, waardoor oude nummers opnieuw kunnen opduiken in de hitlijst. Shaffy overleed op 1 december.

Ook in de eindejaarshitlijst Top 2000 aller tijden van de Nederlandse zender Radio 2 doet Shaffy het goed. Daar stemde het publiek hem met drie nummers in de top 10. "Pastorale" staat er op nummer 6, "Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder" op 7 en "Laat me" op 9. De rest van de lijst wordt pas bekendgemaakt op 22 december. 1,6 miljoen Nederlanders brachten hun stem uit voor de Top 2000.

Dramaserie over Shaffy en List

De Nederlandse omroep Avro plant een dramaserie die geïnspireerd is door het leven en de muziek van Ramses Shaffy en Liesbeth List. Het duo scoorde in de jaren 70 een hit met "Pastorale". Shaffy overleed op 1 december.

Het productiehuis De Familie zal de dramaserie maken. De Avro hoopt ze uit te zenden in het najaar van 2011. De serie wordt geen pure verfilming van de biografieën van Shaffy en List.

"Ik ben ook enorm geïnteresseerd in de turbulente jaren 60 waar zij de boegbeelden van zijn", zegt Michiel van Erp van De Familie.