Italië geschokt na misbruik in crèche

Italië is al een paar dagen in de ban van een video waarop een vrouw in een crèche een peuter slaat en dwingt te eten. De vrouw in kwestie en de eigenares van de crèche zijn intussen aangehouden.

Verschillende Italiaanse televisiezenders toonden vrijdag de schokkende beelden van het kinderdagverblijf "Cip & Ciop" in Pistoia, een centrumstad in de regio Toscane. Op de beelden is te zien hoe een meisje van 14 maanden wordt geslagen door een vrouw omdat het kind blijkbaar niet wil eten. Daarna duwt de vrouw hardhandig eten in de mond van het kind en trekt ze aan de haren van het meisje.

De politie liet een video installeren in de crèche omdat ouders een klacht hadden ingediend. Hun kinderen weigerden 's avonds te eten en huilden de hele nacht door. De vrouw in kwestie en de eigenares van de crèche zijn intussen aangehouden en naar de gevangenis overgebracht in afwachting van hun proces. Daar werden ze volgens berichten "beschimpt en bespuwd" door andere gevangenen.

Meest gelezen