Musée d'Orsay weer open na staking

Het Musée d'Orsay in Parijs is weer open. Het museum, waar momenteel een tentoonstelling loopt met werken van de Belgische schilder James Ensor, was vier dagen gesloten wegens een staking van het personeel.

In Parijs waren de afgelopen dagen verschillende musea en monumenten dicht, omdat het personeel het werk had neergelegd. Het Louvre ging vrijdag weer open, maar een deel van het personeel staakt er nog, waardoor er een kans bestaat dat bepaalde zalen niet toegankelijk zijn.
 

Ook het Paleis van Versailles en de Arc de Triomphe kunnen sinds zaterdag weer bezocht worden. Het Centre Pompidou blijft voorlopig dicht.

Het personeel staakt tegen de besparingsplannen van de minister van Cultuur Frédéric Mitterrand. Hij wil voor elke twee ambtenaren die met pensioen gaan, maar één nieuwe medewerker aanwerven.