Recordopbrengst voor Kom op tegen Kanker

De actie Kom op tegen Kanker heeft in totaal 13.441.103,55 euro opgebracht. Dat hebben Frank Deboosere en Evy Gruyaert, de gezichten van de actie, bekendgemaakt in Sint-Niklaas.

"Vlaanderen, dit is ongelooflijk", zei Deboosere tegen 1.500 vrijwilligers. Die waren samengekomen in Sint-Niklaas voor een ontbijt en een gratis film. "Crisis of geen crisis, jullie zijn solidair met alle mensen die kanker hebben."

Het grootste deel van de opbrengst kwam uit giften. Zo stonden er geldtonnen aan de grootwarenhuizen die mensen om een bijdrage vroegen met de slogan "Geef de kleintjes". Voorts werden ook 500.000 azalea's verkocht en waren er overal in het land acties.

In maart werd al 1.558.170 euro opgehaald tijdens een liveshow. Het totale bedrag is een record en ligt 1,8 miljoen hoger dan in 2007. De opbrengst gaat onder meer naar klinisch onderzoek naar minder belastende behandelingen.