Guidone "ligt niet meer wakker van klimaat"

Margaretha Guidone gaat niet naar de klimaattop in Kopenhagen. De huisvrouw uit Kapellen lokte heel wat Vlamingen naar de film "An inconvenient truth" van Al Gore, maar is intussen niet meer zo geïnteresseerd in het klimaat.

Guidone werd enkele jaren geleden het gezicht van de acties tegen de klimaatopwarming. De vrouw mocht zelfs mee naar een VN-top in Naïrobi om er de wereldleiders toe te spreken. Dit jaar is ze er niet meer bij. "Ik ben blij met wat ik in gang heb gezet, maar het beheerst mijn leven niet meer."'

"Het doet mij plezier dat meer mensen met het klimaat bezig zijn, maar ik lig er niet letterlijk meer wakker van", zegt Guidone. "Wat mij nu bekommert, is dat mijn studerende kinderen een werkplek vinden."

Guidone wilde als "ecologische vluchteling" naar Canada verhuizen, maar dat plan werd opgeborgen. En ook aan haar vegetarisme is intussen een einde gekomen. "Ik was vegetariër geworden, onder meer om de opwarming van de aarde tegen te gaan, maar ik ben ernstig ziek geworden door vitaminetekort. Ik stond nog amper op mijn benen en zag nauwelijks iets. Sindsdien eet ik weer vlees en nu gaat het weer beter met me."

Meest gelezen