"Dringend rechters nodig in Dendermonde"

In Dendermonde doen de rechtbank, het parket en de advocaten samen een oproep aan minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) voor meer rechters. Volgens hen zijn er in Dendermonde minstens 4 rechters te kort en daardoor groeit de gerechtelijke achterstand.

De rechtbank van Dendermonde heeft al jaren rechters te kort. De vier extra mensen die waren beloofd, zijn nooit gekomen. Bovendien zijn drie rechters ziek en zijn twee vacatures nog niet ingevuld. Dat heeft gevolgen voor de werking van de rechtbank, zegt voorzitter Dirk Van der Kelen.

"Drie strafkamers en één burgerlijke kamer kunnen niet meer samenkomen bij gebrek aan rechters, dus daardoor neemt de tijd om zaken te behandelen uiteraard gestadig toe", aldus Van der Kelen.

Het is erg opvallend dat rechtbank, parket en advocaten de oproep samen lanceren. Ze beseffen wel dat die in deze besparingstijd op een moeilijk moment komt, maar hopen toch op een reactie van de minister. Ze geven De Clerck tot eind deze maand om een oplossing te vinden.