"Ons federalisme is er één van samenwerking"

Premier Yves Leterme (CD&V) roept alle regeringen in ons land op om samen te werken. Alleen zo kunnen we de impact van de economische crisis beperken en banen redden, zegt Leterme in De ochtend op Radio 1.

Het "annus horribilis" van premier Yves Leterme (CD&V) is voorbij. In De ochtend kijkt hij vooruit naar 2010. "Mijn overtuiging blijft dezelfde. We hebben een staatshervorming nodig. Maar ik denk dat het bestrijden van de sociaal-economische crisis de absolute prioriteit is."

Volgens Leterme moeten we "de komende maanden goed op onze tellen letten. Er zal een negatieve impact zijn, er zullen enkele tienduizenden werklozen bij komen", waarschuwt de premier. Volgens hem moeten alle regeringen in ons land een tandje bijsteken én de krachten bundelen. "Als we echt goed samenwerken, kunnen we de impact beperken. Ons federalisme is er één van samenwerking", klinkt het.