"Vastgoedmarkt zal in 2010 heropleven"

De Belgische vastgoedmarkt zal in de tweede helft van 2010 heropleven. De prijzen zouden dan weer stijgen. Die trend zou zich in 2011 duidelijker laten voelen. Dat laat de vastgoedgroep Trevi weten.

Trevi maakt die voorspelling op basis van de Trevi-index. Die steeg licht van 108,19 eind september tot 108,39 op 31 december. Volgens de vastgoedgroep daalden de prijzen in 2009 gemiddeld met 5 tot 10 procent. Maar in de tweede jaarhelft stabiliseerden de prijzen.

De immobiliëngroep verwacht dat de mogelijke prijsstijgingen vanaf de tweede helft van 2010 het voor de lagere inkomens moeilijker maken om een eigen huis te kopen.

De vastgoedmarkt bleef volgens het bedrijf in 2009 overeind in de economische malaise, dankzij het spaargedrag van de Belgen en de "maturiteit van de residentiële vastgoedsector". "Er is nooit sprake geweest van een grote buffervoorraad of algemene paniek", aldus Trevi.