Bergsporters komen om in de Zwitserse Alpen

Bij verscheidene ongevallen in de Zwitserse Alpen zijn zeker vier bergsporters om het leven gekomen. Dat zegt de politie.

Een eerste lawine deed zich gisteren voor op zo'n 40 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Bern. Daarbij werd een skiër meegesleurd. Tijdens de zoektocht naar deze skiër werden een half uur later nog enkele skiërs en een arts verrast door een nieuwe lawine. Acht helikopters met artsen, reddingswerkers en honden repten zich naar de plaats van het ongeval.

Rond de middag konden ze acht mensen levend terugvinden, maar sommigen bevonden zich in kritieke toestand. Uiteindelijk overleden twee mensen, onder wie de arts en het eerste slachtoffer in het ziekenhuis. Ook een lichaam van een wandelaar werd onder de sneeuw teruggevonden. Om veiligheidsredenen is de zoektocht naar nog meer overlevenden rond 18 uur gisteravond stopgezet.

Niet ver van de Franse en Italiaanse grens in de buurt van Verbier kwam een andere skiër ook om het leven toen de sneeuwmassa hem meesleurde.