Bus De Lijn rijdt woning in Vilvoorde binnen

In Vilvoorde is een bus van De Lijn in een woning aan de Stationlei gereden. Vier personen zijn gewond geraakt, twee personen zijn zwaargewond, de twee anderen lichtgewond.

Een auto is tegen een lege bus van De Lijn gereden, waardoor de bus van de weg is afgeweken, op het andere rijvak is terechtgekomen en tegen een huis op de hoek van twee straten is gebotst. Het gaat om een appartementsgebouw waar zich op de benedenverdieping een dokterspraktijk bevindt.

De bus is 3 meter ver de woning ingereden. Enkele mensen zaten op het moment van de crash in de wachtkamer van de praktijk en twee ervan zijn zwaargewond geraakt. Ook de chauffeur van de bus en de bestuurder van de auto zijn gewond geraaktn zij hebben lichte verwondingen. Drie gewonden zijn naar het Jan Portaels-ziekenhuis in Vilvoorde overgebracht, de vierde gewonde naar het UZ Brussel.

De woning staat op instorten. Tot aan de nok van het gebouw zijn barsten in de gevel te zien. Het huis is intussen gestut en in de loop van de avond kon de bus worden weggetakeld.