Cornelius Otto mag twee dochters opnieuw zien

De man die twee jaar geleden zijn drie dochters negen maanden lang had ontvoerd, mag opnieuw contact hebben met zijn twee jongste dochters. Dat heeft de Antwerpse jeugdrechtbank beslist.

Er zijn wel een aantal voorwaarden aan het bezoekrecht verbonden. Otto mag zijn twee jongste dochters enkel onder toezicht zien en in een neutrale ruimte. De oudste dochter wenst haar vader voorlopig niet te zien. De rechtbank hield daar rekening mee.

Otto ontvoerde op 4 januari 2008 zijn drie dochters van 14, 10 en 7 jaar tijdens zijn bezoekrecht en nam ze mee naar Portugal. Negen maanden lang bleven de vader en zijn kinderen spoorloos. Al die tijd zouden ze geleefd hebben van geld dat de kinderen op straat bedelden.

In september 2009 vond de Portugese politie de kinderen terug en werd Otto opgepakt, na een tip in het kader van een televisieprogramma. In december 2009 kreeg hij twee jaar celstraf met uitstel. De moeder van de kinderen reageerde toen erg ontgoocheld.