Free Record Shop neemt Sonica over

Multimediaketen Free Record Shop neemt negen Extrazone-winkels en de webshop Mediadis over van het failliete bedrijf Sonica. Daarover is een akkoord bereikt met de curatoren van Sonica, zo meldt Free Record Shop.

"De winkelactiviteiten van Extrazone sluiten naadloos aan bij de Free Record Shop-winkels in België", luidt het bij de overnemer. De negen overgenomen Extrazone-winkels worden nog tijdens het eerste kwartaal van 2010 omgebouwd tot Free Record Shops. In een aantal winkels wordt ook het winkelpersoneel overgenomen.

Met die negen winkels erbij, wordt Free Record Shop met 81 winkels marktleider in België op het gebied van home-entertainment. Free Record Shop neemt ook de website www.mediadis.com over, "de grootste online-entertainmentwinkel van België".

Midden november 2009 legde Sonica, de distributeur achter de winkelketens Extrazone, Sony Center en Bilbo, de boeken neer. De Brusselse groep was sinds 1961 actief in de verkoop van cd's, dvd's en games. Ze telde een vierhonderdtal werknemers.