Gordon Brown is slechtst geklede man

De Britse eerste minister Gordon Brown is door het magazine GQ uitgeroepen tot werelds slechtst geklede man. Bij de best geklede mannen staat acteur Robert Pattinson op nummer één.

"Brown is zeker geen eersteklas voorbeeld van de Britse stijl", schrijft het magazine GQ. "Maar hij kan troost vinden in het feit dat, hoewel hij bovenaan de lijst staat, hij niet de enige wereldleider in de top 10 is." Hij krijgt daarin het gezelschap van de Franse president Nicolas Sarkozy (derde plaats) en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Il (achtste plaats).

De rangschikking wordt nochtans iets pijnlijker doordat zijn waarschijnlijke tegenstander in de run voor eerste minister, David Cameron van de Conservatieve Partij, op de achtste plaats van de lijst voor best geklede mannen staat. De eerste plaats op die lijst werd ingenomen door acteur Robert Pattinson van de filmreeks Twilight.

lees ook