Gunter Lamoot definitief van het scherm?

“Hier eindigt het.” Met die woorden stapte Gunter Lamoot vorige week uit beeld tijdens “Man bijt hond” op Eén. Hij deed dat onder het motto “de klant is koning”, nadat hij een klachtenbrief van een kijker had voorgelezen.

Op het einde van “Man bijt hond” heeft Lamoot een eigen rubriekje. Tijdens “De vraag van vandaag” schotelt Lamoot -op zijn geheel eigen humoristische wijze- een vraag voor uit het archief van de openbare omroep. Maar vorige week liep het enigszins anders toen de quizmaster een mail voorlas van een verontwaardigde kijker.

“Beste, ik ben reeds jarenlang een fervente kijker van “Man bijt hond”. De laatste tijd erger ik me echter bont en blauw aan die malloot van een Lamoot. Dit is echt een aanfluiting. Die zelfverklaarde grapjas verdient toch geen enkele seconde van de zendtijd? Afvoeren! En liefst vandaag nog. Met beleefde groeten.”

“Salut”

Het was blijkbaar niet de eerste negatieve reactie op Lamoots rubriekje en na het lezen van de brief stond de zichtbaar geïrriteerde komiek op en kondigde prompt zijn afscheid aan. “Beste mensen, John heeft gesproken. Hier eindigt het voor mij. Sorry voor de mensen die het wel leuk vinden. Daar gaat mijn mediacarrière. De klant is koning. Salut.” En weg was hij.

Het opmerkelijke ontslagfragment werd inmiddels op YouTube gepost en werd al ruim 4.000 keer bekeken. Ondertussen groeien ook de speculaties of Lamoot echt op zijn tenen getrapt is, of het gewoon maar om een grap van de komiek gaat. Feit is wel dat Lamoot in de volgende “Man bijt hond” vervangen werd door een stagiair die op het archief van productiehuis Woestijnvis werkt.

Maar volgens de schrijver van de klachtenbrief zal het allemaal niet zo’n vaart lopen en gaat het hier om een stunt van Woestijnvis. Hij is er dan ook van overtuigd dat we Gunter Lamoot gewoon op het scherm zullen terugzien. Misschien later inderdaad wel, maar maandagavond was dat toch nog niet het geval.